Header Ads

ad

Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald - PDF İndir

Muhteşem Gatsby 
Muhteşem Gatsby - F. Scott Fitzgerald - PDF İndir

Yirminci yüzyılın en büyük yazarlarından sayılan F. Scott Fitzgerald, bu ölümsüz eserinde bizleri Birinci Dünya Savaşı sonrasıAmerika’dapara, lüks ve gücün egemenolduğu on yıllık şaşaalı döneme, kendi tabiriyle ‘Caz Çağı‘na doğru yolculuğa çağırıyor. Gatsby, sevdiği kadın uğruna gösteriş ve sefahate bulanmış Amerikan rüyasındakendi naïf hayalini diri tutmaya çabalayan iflah olmaz bir romantikten başkası değil. Çoğumuz için belki de bildik olan bu hikaye yazarın erişilmesi güç ustalığı, dilinin sadeliği ve gücü ile birleşince on yıllara meydan okuyan, insana ve aşka dair buruk bir masalın satırlarında gezinirken buluyoruz kendimizi.

O ümitledir ki şimdi sefer etmekteyiz, biz o akıntıya karşı giden tekneler, durmadan geriye, geçmişe çarpılıp atılsak da ne gam… Yirminci yüzyılın en büyük Amerikan yazarlarından F. Scott Fitzgerald, 1. Dünya Savaşı sonrası Amerika’sının, ‘Caz Devri’ olarak adlandırdığı on yıllık şaşaalı dönemini, paranın yegâne değer kabul edildiği bir topluma dair, ustalığına ve orijinalitesine henüz erişilememiş betimlemelerle süslü, kırık bir aşk hikâyesiyle anlatıyor.



Kitabı indirmek için üstteki "İNDİR" butonunu kullanın. Butona tıkladıktan sonra sayfa sizi 5 saniyelik reklam sayfasına yönlendirecektir. 5 saniye bekledikten sonra "GEÇ" butonuna tıklayarak kitabın bulunduğu diske yönlendirileceksiniz. Keyifli okumalar.








1 yorum: