28 Nisan 2020 Salı

Joel Fuhrman-Süper Bağışıklık Epub ve PDF İndir

Korona virüsü ve diğer bir çok virüs, bakteri ve mikroplara karşı vücudumuzun tek koruma kalkanı bağışıklık sistemimizdir. Bağışıklık sistemi daha zayıf olan yaşlılar hastalığa daha çabuk yenik düşmektedir bu bağlamda Bağışıklık sistemini güçlendirmemiz çok önemli peki bu sistemi nasıl güçlendiririz? İlaçsız bir şekilde sadece gıdalar ile yükseltmek mümkün okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

Sorun şudur ki bu gün Süper Bağışıklığa öncesinden çak daha fazla ihtiyaç vardır. Birleşik Devletlerde yetişkinler yılda iki ila dört defa soğuk algınlığına yakalanmayı bekleyebilirler ve çocuklar yıllık olarak altı ila on defa soğuk algınlığına yakalanmayı bekleyebilirler. Bütün bu soğuk algınlıkları Birleşik Devletler ekonomisinden doğrudan ve dolaylı maliyetler olarak yaklaşık 40 miyar dolarlık bir kayba yol açar. Her şeyin üzerinde, hastalanmak eğlenceli değildir. Grip, örneğin, uzamış ve ciddi bir hastalık ile sonlanabilir. Sağlık yetkililerinin yeni grip salgınları ve viral hastalıkların global yaygınlık potansiyelleri konusundaki uyarıları ile bağışıklık sistemlerimizi güçlü tutma ve kendimiz ve de ailelerimizi korumak için atmamız gereken adımları atmayı bilmemiz hayati önem taşır. İyi işleyen bir bağışıklık sistemine sahip olmayan bir kişide, hafif bir enfeksiyon dört hafta sürebilir; daha da kötüsü, kalp hasarı veya sinir felci gibi ciddi sonuçlar doğurabilir veya yaşamı tehdit eden zatürre gibi tedavisi zor bakteriyel bir hastalığın gelişmesine yol açabilir.

Bağışıklık sistemimiz bizi kanser gelişimine karşı da korur. Enfeksiyonlara karşı savaşta kullanılan aynı beyaz kan hücreleri ve diğer bağışıklık sistemi bileşenleri kendi insan hücrelerimiz değişip anormalleşme ve tümör ya da kanser gelişimine neden olma risklerine karşı onları ortadan kaldırmak için de kullanılırlar.

Bağışıklık sistemi bizim yaşamlarımızı gözleyen ve çevremizdeki risklerden bizi koruyan bir melek gibidir. Süper Bağışıklık ile daha çok konfor ve üretkenlik ile daha sağlıklı, daha mutlu bir yaşama sahip olabilirsiniz. Süper Bağışıklık sizin insan ömrünü daha da uzatmanıza imkan sağlayabilir, çünkü o vücudun etrafına bir koruma gücü kalkanı koyar, can sıkıcı küçük enfeksiyonlar, ciddi büyük enfeksiyonlar ve hatta kanser riskini temelden azaltır.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 306

Baskı Yılı: 2014


Dili: Türkçe
Yayınevi: Platform Yayınları
İlk Baskı Yılı : 2014
Dil : Türkçe

22 Nisan 2020 Çarşamba

Haruki Murakami – Koşmasaydım Yazamazdım Pdf İndir

Haruki Murakami – Koşmasaydım Yazamazdım Pdf İndir

Kitap Açıklaması


Haruki Murakami'den bir tutku olarak koşmak ve bu tutkuyla terbiye edilen yazma eylemi üzerine eşsiz bir metin...

"Murakami Bey, insan sizin gibi sağlıklı bir yaşam sürünce zamanla roman yazamaz hale gelmez mi?"

Arada sırada insanlar bu soruyu sorar bana. Roman yazmak, sağlıksız bir eylem; yazar olan kişi de sağlıklı olmak dediğimiz çemberden uzak bir yerde, mümkün olduğunca sağlıklı denemeyecek bir yaşam sürmek zorundaymış gibi.

Biz roman yazmaya çalıştığımızda, insanlığın temelinde bulunan zehir gibi bir şeyi istemesek de çekip çıkarır, görünür kılarız. Yazarlar az çok bu zehre maruz kalır. Bu zehir işin içine girmediği sürece, gerçek anlamda yaratıcılık eylemi ortaya konulamaz çünkü (tuhaf bir benzetmeyle söyleyeceğim ama balonbalığının zehirli kısmının aynı zamanda en lezzetli kısmı olmasıyla tıpatıp benzeyen bir durum galiba). Ama gerçekten sağlıksız olan şeylerle uğraşmak için insan mümkün olduğunca sağlıklı olmak zorundadır. Bu, benim tezim. Yani sağlıksız bir ruh bile, yine sağlıklı bir vücuda gereksinim duyar. İşte bu yüzden, böyle biri sanatçı olamaz, dense bile ben koşmaya devam ediyorum.

Haruki Murakami'den bir tutku olarak koşmak ve bu tutkuyla terbiye edilen yazma eylemi üzerine eşsiz bir metin... Koşmasaydım Yazamazdım kendini "utangaç biri" olarak tanımlayan yazarın belki de en kişisel kitabı.
(Tanıtım Bülteninden)



Sayfa Sayısı: 176

Baskı Yılı: 2014

Chloe Rhodes Kara Kediler Kem Gözler Modası Geçmiş Batıl İnançlar Pdf İndir


Chloe Rhodes Kara Kediler Kem Gözler Modası Geçmiş Batıl İnançlar Pdf İndir 

Kitap hakkında:

Bazılarına hâlâ inandığımız, bazılarını bir yerlerde okuduğumuz ya da işittiğimiz batıl inançların kökenlerine ilişkin eğlenceli bir araştırma…
Her şeyin bir tarihi var. Düşüncelerin, alışkanlıkların, doğaüstü varlıkların, gizlice sevdiğimiz, korktuğumuz şeylerin aşina olunan ama bilinmeyen tarihi.
Başrolünde savaşların, devletlerin, büyük adamların olmadığı bir tarih.
Karşınızda yepyeni bir dizi: Renkli Tarih!
Kimin batıl inancı yoktur ki? Böyle şeylere hiç inanmadığını söyleyen, hapşırana “Çok yaşa!” demeyi ihmal etmez, tahtaya vurur, merdiven altından geçmemeye çalışır, örümceğe sinek muamelesi yapmaktan kaçınır!
Kara Kediler & Kem Gözler, en yaygın batıl inançları inceliyor ve bizi insanlığın kadim ve çoğu zaman karanlık geçmişine bağlayan âdetlere, inanışlara ve pratiklere ışık tutuyor. Tarih boyunca insanların şeytanı, kötü ruhları ya da cadıları püskürtmek için ne gibi çareler bulduklarını ve kendilerini tılsımlarla nasıl donattıklarını ortaya koyuyor.

Peter Toohey Can Sıkıntısının Eğlenceli Tarihi Pdf İndir


 Peter Toohey  Can Sıkıntısının Eğlenceli Tarihi Pdf İndir


Kitap Açıklaması

Peter Toohey edebiyattan sanata, modern tıbbi araştırmalara kadar geniş bir yelpazede ustalıkla dolaşıp hiç mi hiç sıkmayan bir tarihi konu ediyor.
Her şeyin bir tarihi var. Düşüncelerin, alışkanlıkların, doğaüstü varlıkların, gizlice sevdiğimiz, korktuğumuz şeylerin aşina olunan ama bilinmeyen tarihi. Başrolünde savaşların, devletlerin, büyük adamların olmadığı bir tarih. Karşınızda yepyeni bir dizi: Renkli Tarih!
Can sıkıntısının tarihi olur mu? Peter Toohey'e göre bal gibi olur… Çocukça görülen can sıkıntısı tarih boyunca farklı kültürlerde, farklı adlarla var oldu. Modern bireyin can yoldaşı, melankolinin, bazen depresyonun akrabası can sıkıntısı, entelektüellerin peşini bırakmadı. Jean-Paul Sartre'ın Bulantı'sı, Gonçarov'un sıkkın Oblomov'u, Orhan Pamuk'un İstanbul'a sinen hüznü… Peter Toohey edebiyattan sanata, modern tıbbi araştırmalara kadar geniş bir yelpazede ustalıkla dolaşıp hiç mi hiç sıkmayan bir tarihi konu ediyor.
Bu kitap açık bir zihni canlı tutacak güzel bilgilerle dolu.
-Alain de Botton, The Times-
Çok az yazar konusunu Peter Toohey kadar eğlenerek, heyecanla ve hatta tuhaf bir sevinçle ele alabilir. Toohey sıkıcı tek bir sayfa yazmaktan âciz görünüyor.
-Daily Telegraph-
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 168
Baskı Yılı: 2014


Han Kang Çocuk Geliyor Pdf İndir




 Han Kang Çocuk Geliyor Pdf İndir


2016 Uluslararası Man Booker Ödüllü Vejetaryen'in yazarı Han Kang'dan Çocuk Geliyor.
18 Mayıs 1980 Gwangju Kore
Bak Coınğ Hi'ye 1979 yılında gerçekleştirilen suikastın ardından yeni iktidar yönetime geçmek üzere harekete geçti. Kore halkı demokrasinin daha fazla zarar görmesini istemiyordu, ülkenin dört bir yanında gençlerin başını çektiği protestolar başladı. Ordu iktidara el koydu. Amaçlarının öğrenci ve işçi eylemlerini bastırmak olduğunu söylediler. Silahsız eylemcilere ateş açıldı, işkence edildi, sayısız insan tutuklandı. Dokuz gün süren olaylar ardında binlerce yaralı ve hâlâ sayısı tam belirlenememiş yüzlerce ölü bıraktı. Olaylar Gwangju Ayaklanması ismiyle demokrasi tarihine geçti.
Han Kang, ölülerle, geride bıraktıkları yaşayan ölüler arasındaki ince çizgiden yazıyor. Alacakaranlık kuşağına korkusuzca dalıyor, adalet ve demokrasi tarihinin kanlı bir sayfasını, günümüzdeki yansımalarının ışığında evrensel bir hikayeye dönüştürüyor.
"Akıldan çıkarması güç bir anlatı."
- Observer
"Özgün, yoğun ve kışkırtıcı. Çok cesur. Çocuk Geliyor itirazını edebiyatla yapan bir yazarın şaheseri."
- Newsday
"Teknik ve içerik bakımından edebi bir zafer..."
- The Sunday Telegraph (5 yıldız)



Bruce Hood Evcilleşmiş Beyin Pdf İndir

Bruce Hood  Evcilleşmiş Beyin Pdf İndir


Başka yerde yok...
Kitap Açıklaması
İnsan beyni, 20.000 yılı aşkın bir süredir hacminin bir tenis topu kadarını kaybetti: Tarihöncesinde yaşamış atalarımızın beyni bizim beynimizden büyüktü. Bu garip bir durum, çünkü evrimin büyük bölümünde insan beyni büyümüştü. Son aşamada gerçekleşen bu küçülme, bilim, eğitim ve teknolojinin ilerlemesiyle beynin de büyüyeceği varsayımına aykırı görünüyor: Zeki yaratıkların büyük beyinli olduğu düşüncesi yanlış olabilir.
Öte yandan, büyük beyinli hayvanların sorun çözmede daha başarılı olduğunu biliyoruz. Nitekim insan beyni, gövde büyüklüğüne göre olması beklenenden yedi kat daha büyüktür ve günümüzün karmaşık yaşamıyla baş edebilme yeteneğimiz, gittikçe daha akıllılaştığımız varsayımını doğruluyor. Ama, beynimizdeki küçülme, daha büyük beynin daha fazla zekâ anlamına geldiği ve bizim tarih öncesi atalarımızdan daha akıllı olduğumuz görüşüne aykırı düşüyor.
Bu durumda, insan zekâsının gelişimiyle ilgili varsayımlarımızın çoğu temelsiz demektir. Örneğin, Taş Çağı'nda yaşamış atalarımızın bizden daha geri olmalarının gerektiği. Onlar da bizim kadar akıllı olabilirler. Çünkü, dünya konusundaki bilgimizin çoğu, kendi çabalarımızdan çok başkalarının deneyimlerinden kazanılmıştır. İnsan beyni evcilleştiğimiz için küçülmüş olabilir: "Evcilleştirme hayvanlarda küçük beyinlere yol açmakla kalmaz, aynı zamanda düşünme biçimlerini de değiştirir."
"Çağcıl uygarlık, bir tür olarak birdenbire daha kavrayışlı hale geldiğimiz için ortaya çıkmadı, daha çok, evcilleşmenin bir yan ürünü olan bilgi paylaşımından miras edindiğimiz teknoloji ve bilgi birikimini geliştirmeyi öğrenmemiz sayesinde oluştu. Uzun çocukluk dönemi bilgiyi bir kuşaktan diğerine aktarmak için yararlıydı, ama başlangıçta evrimin bu yönde ilerlemesinin nedeni oymaktaki herkesle anlaşmayı öğrenebilmemizi sağlamaktı. Ortak zekânın gelişimine olanak sağlayan, birlikte uyum içinde yaşamayı öğrenme dürtüsü idi, tersi değil. Bilgiyi paylaşarak illa ki daha kavrayışlı değil ama daha eğitimli olduk."
(Tanıtım Bülteninden)
Sayfa Sayısı: 256

Brian Innes İşkencenin Tarihi Pdf İndir


Brian Innes İşkencenin Tarihi  Pdf  İndir



Kitap Açıklaması
İtiraf alma amaçlı “sertlikle” kasıtlı “zulüm” arasında akıl almaz incelikte bir çizgi… İnsanlığını, vicdanını, ruhunu kaybeden işkenceciler; eklemleri etlerinden fırlayan, gözleri oyulup tırnakları çekilen, kendi kan gölünde boğulan mahkûmlar… Zihin işkenceleri, Demir Maske, Skeffington Prangası, Çivili Tabut, Bakirenin Öpücüğü, İspanyol Sandalyesi ve daha niceleri… Bu kitap size, içine doğmuş olduğunuz dünya düzenini sorgulattıracak. “Mowung, insanüstü iradesiyle yavaş ve temkinli kesim sürecinde sessizliğini korudu; önce yanakları, sonra göğüsleri, kollarının alt ve üst kasları, bacaklarının etleri ve bunun gibi pek çok yeri hayati noktaları zarar görmeyecek şekilde bedeninden sıyrıldı. Ağzını yalnızca bir kez açtı, hemen öldürülmek istediğini söyledi -bu arzusu kurbanına işkence etmekten vahşice zevk alan işkenceciler tarafından umursanmadı bile.”



Richard K. Morgan Değiştirilmiş Karbon Pdf İndir

Richard K. Morgan Değiştirilmiş Karbon Pdf İndir


3 serilik kitabın ilki... diğerlerini görmek dileğiyle...
Arka Kapak Yazısı (Tanıtım Bülteninden)
21. yüzyıl bilimkurgu edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan Değiştirilmiş Karbon’dan uyarlanan ve Netflix’in yayımlayacağı distopik dizi Altered Carbon, 2018’in en çok seyredilecek projelerinden biri olmaya aday!
Phılıp K. Dıck En İyi Roman Ödülü
25. yüzyıl. İnsanlık BM’nin gözetimi altında tüm galakside hüküm sürmekte. Irk, inanç ve sınıf farklılıklarının hâlâ devam ettiği bu dönemde teknolojideki yükseliş hayatı âdeta baştan tanımladı. Bir insanın bilinci depolanarak yeni bir bedene (ya da “kılıf”a) kolayca indirilebilir hale geldi ve ölüm olgusu, ekrandaki bir bip sesine indirgendi.
Eski bir asker ve BM elçisi olan Takeshi Kovacs daha önce de öldürülmesine rağmen son ölümü bilhassa acı vericiydi. Evinden 180 ışık yılı uzakta, eski adıyla San Francisco, yeni adıyla Bay City’de yeni bir bedende uyanan Kovacs kendini, “varoluş”u alınıp satılır şeyler olarak gören bir topluma göre bile karanlık ve büyük ölçekli bir komplonun tam merkezinde buldu. Dünyanın en güçlü insanlarından biri olan Laurens Bancroft bir ölümün sırrını açığa çıkarmak için Kovacs’ı tutmuştu: Kendi ölümünün.
Blade Runner ve Neuromancer gibi eserlerin izinden giden siberpunk türündeki Değiştirilmiş Karbon, son zamanların en dikkat çeken bilimkurgu-distopya romanlarından biri.
“Değiştirilmiş Karbon’un evreni özgün ve çarpıcı. Muazzam karakterler ve eşsiz bir gizem barındırıyor.”
- Patrick Rothfuss -
“Şahane bir iş. Mükemmel bir bilimkurgu. Değiştirilmiş Karbon, çok iyi bir giriş yapıyor ve hızını gittikçe arttırıyor. Eşit derecede merak uyandırıcı ve özgün bir eser; son sayfaya kadar elinizden düşüremiyorsunuz.”
- Peter F. Hamilton -
“Zekâ dolu bir kara noir, eşsiz bir kurgu ve hikâyesini dört gözle öğrenmek isteyeceğiniz bir karakter.”
- Ken McLeod -
“Bu hızlı okunan, etkileyici roman William Gibson’ın Neuromancer’ı ve Norman Spinrad’ın Deus X’inin merak uyandırıcı bir karışımı.”
- Publishers Weekly –


Richard K. Morgan - Değiştirilmiş Karbon - Tıpkıçekim Pdf İndir
Pdf Beyaz Sayfalı  Telefon ve tabletten okuyacaklar için kenar boşlukları kaldırılmış hali 6,7Mb: https://yadi.sk/i/5_GZqTmL9J_rfg

Stephen King Maça Kızı Pdf İndir


Stephen King'in ilk romanı 'Göz' 1974'de yayınlandıktan bir yıl sonra Amerika son askeri birliklerini de Vietnam'dan çekti. O günlerin savaş ve savaş karşıtı protesto gösterilerinin görüntüleri on yıl boyunca TV ekranlarından silinmedi.
Birbirine bağlı öykülerden oluşan King'in son romanı 'Maça Kızı' 1960'la 1999 yılları arasını kapsamaktadır. Her öykünün temelinde altmışlı yılların ve Vietnam Savaşının derin izleri yatmaktadır.
Kitaba adını veren öykü bir grup kolej öğrencisinin tutkuyla bağlandıkları kağıt oyunu sayesinde savaşı kendilerince protesto etme yolunu keşfetmelerini ve hepsinin kalplerinin karanlık yüzündeki kötülükle yüzleşerek, içlerinde uyumakta olan canavarın çığlıklarını kahkahalarla bastırışını anlatmaktadır.




SEBASTİAN HAFFNER HİTLER ÜZERİNE NOTLAR PDF İNDİR




“Almanları seviyor muydu Hitler? O Almanya’yı kendisi için seçmişti – pek de tanımadan ve aslında hiçbir zaman gerçek anlamıyla tanımadı da. Almanlar Hitler için seçilmiş ulustu, çünkü doğuştan gelen iktidar içgüdüsü manyetik bir pusula iğnesi gibi, Avrupa’nın o dönemdeki en büyük güç potansiyeli olarak Almanları gösteriyordu ki gerçekten de öyleydiler. Almanlar Hitler’i sadece bir iktidar aracı olarak ilgilendirdi. (…) Alman halkı o zamanlar hırslı bir ulustu – hırslı ve fakat siyasi açıdan ne yapacağını bilemez halde bir ulus ve bu ikisinin birlikteliği Hitler’e istediği şansı sunmuştu.”
Bir Alman’ın Hikâyesi’nin yazarı Sebastian Haffner’den, etkileyici bir Adolf Hitler portresi. Hitler üzerine hem bir analiz hem de bir duygusal değerlendirme: Onun Almanya’ya, Almanlar’a, insanlara, insanlığa “neler ettiğine” dair bir manevi muhasebe…
Kitap, Hitler’in hayat hikâyesinin ve icraatlarının, gayet veciz bir özetini sunuyor. Sadece özünü süzüp çıkarma anlamında değil, edebi anlatımıyla da veciz bir özet… Sonrasında, nasyonal sosyalizmin liderinin “başarılarını” ele alıyor Haffner; yani faşizmin bu en “yetkin” ve korkunç örneğinin nasıl mümkün olabildiğine bakıyor.
Oradan “yanılgılarına” “suçlarına”, “hıyanetine” geliyor. Yol açtığı “medeniyet faciası” ile insanlık değerlerine hıyanetten gayrı, bizzat Almanya’ya, Almanlar’a da hıyanet…
Üzerine çok yazılmış bir bahiste, özgün olmayı ve düşündürtmeyi başaran bir eser...



Kitabı indirmek için üstteki "İNDİR" butonunu kullanın. Butona tıkladıktan sonra sayfa sizi saniyelik reklam sayfasına yönlendirecektir. 5 saniye bekledikten sonra "GEÇ" butonuna tıklayarak kitabın bulunduğu diske yönlendirileceksiniz. Keyifli okumalar.








21 Nisan 2020 Salı

Daniel Chamovitz Bitkilerin Bildikleri Pdf İndir


Daniel Chamovitz  Bitkilerin Bildikleri  Pdf İndir

Bitkilerin Bildikleri
Dünyaya Bitkilerin Gözünden Bakmak
Özgün adı: What a Plant Knows
A Field Guide to the Senses
Kapak Resmi: J. J. Grandville
Kapak Tasarımı: Emine Bora

Betonun giderek yeşili yuttuğu günümüzde bile her daim bitkilerle iç içeyiz: Evlerimizi, balkonlarımızı onlarla süslüyor, sokaklarda yanlarından geçiyor, parklarda onları seyre dalıyoruz. Peki ama bitkilerin nasıl bir dünyası olduğunu hiç düşünüyor muyuz?
Bu kitapta biyolog Daniel Chamovitz bitkilerin dünyayı nasıl deneyimlediklerini inceliyor. Charles Darwin ve çağdaşlarından günümüz biliminsanlarına kadar birçok yaratıcı zihnin tasarladığı deneyler ışığında, bitkilerin görme, koklama, duyma, dokunma duyuları aracılığıyla neleri “bildiklerini” anlatıyor. Çeşitli kimyasallar sayesinde nasıl birbirleriyle “haberleştiklerini”, aşağıyla yukarıyı nasıl ayırt ettiklerini, dokunmaya nasıl tepki verdiklerini, neler “hatırladıklarını” ve çevrelerinin nasıl “farkında olduklarını” açıklıyor. Böylece bitkilerin pek az bildiğimiz zengin dünyasını tanımamıza ve dünyaya onların “gözlerinden bakmamıza” imkân tanıyor.
“Bundan sonra parkta yürüyüşe çıktığınızda durup kendinize sorun,” diyor Chamovitz. “Çimenlerin arasındaki karahindiba ne görüyor? Otlar hangi kokuları alıyor? Meşenin yapraklarına dokunun, ileride ona dokunulduğunu hatırlayacağını bilerek. Ama sizi hatırlamayacaktır. Sizse o ağacı hatırlayacak ve anısını her daim hafızanızda yaşatacaksınız.”
 İÇİNDEKİLER
Önsöz
1 Bitkilerin Gördükleri
2 Bitkilerin Kokladıkları
3 Bitkilerin Hissettikleri
4 Bitkilerin Duydukları
5 Bitkilerin Konumlarına Dair Bildikleri
6 Bitkilerin Hatırladıkları
Sonsöz:
Çevresinin Farkında Olan Bitki
Notlar
Teşekkür
Görseller İçin Kaynakça
Dizin

https://yadi.sk/i/EvL9Z1G8stJiXg

20 Nisan 2020 Pazartesi

Sümeyye Koç – Hercai E-kitap İndir


KİTAP ÖZETİ;

Miran Karaman henüz küçük bir çocukken gözlerinin önünde gerçekleşen o ölüm sebebiyle kaderi belirlenmişti. Daha o dakikada kinle dolan Miran bu öfkeyi yıllarca taşıyacaktı. Hayatında aldığı tüm kararların hepsi bu kör intikamın üzerine kurulu bir domino taşı silsilesi gibiydi. Ama sabırlıydı Miran çünkü o an geldiğinde hiç bir kusur istemiyordu. Bunun için çok çalıştı, çok iyi yerlere geldi.. Fakat bunu ne kendi egoları nede ailesinin taktiri için yaptı. Ve o gün geldi çattı, her şeyin başladığı bu adamı kara bir yılan gibi saran o günün intikamını sormak için memeleketine döndü!! Fakat onu orada bekleyen Reyyan, bir an bile hayatı boyunca kararından tereddüt etmeyen bu adamı sarsacaktı..

Hercai Hakkında

Her şey, zamansız bir ölüm yüzünden başladı.
Bu ölüm beraberinde, körpe bir yüreğe öfke ve kin getirdi. Aradan uzun, çok uzun yıllar geçti. Genç bir adamın kalbi ve ruhu birbirinden harap duygularla, acımasızca perçinlendi.
Öyle ki, bu hissiyatlar onu uçurumun kenarına sürükleyebilecek kadar tehlikeli hale gelmişti.
Yaralı bir mazinin ona bıraktığı en acı hatıra, yüreğinden tüm merhameti söküp atmasına neden oldu. Kara bir kilit vurup derin dehlizlere kapattı vicdanının çığlık çığlığa haykıran sesini. Merhameti ne zaman isyan etse, hep o anı hatırladı. Gözüne uyku girmeyen kara bir gecenin sonunda, akla zarar bir karar aldı!
Ait olduğu topraklara gitmeye karar verdi genç adam. Çünkü her şey orada başlayacaktı, yıllar önce orada bittiği gibi…
Ve Miran Karaman!
Kusursuzca hazırladığı planla, ant içtiği intikamını almak için hazırdı. Yüreğinde kor bir öfke, dilinde kahrolası bir yemin vardı. Şimdi vakit, ödeşmeyi arzulayan deli yüreğini susturma vaktiydi. İçindeki öfkenin bir nebze soğuması için masum bir can yakacaktı… O can kim mi?
Reyyan Şanoğlu!
“Geceye bir selamım var. Andım olsun ki, adımı ezberleyecek bu şehir!”



Kitabı indirmek için üstteki "İNDİR" butonunu kullanın. Butona tıkladıktan sonra sayfa sizi saniyelik reklam sayfasına yönlendirecektir. 5 saniye bekledikten sonra "GEÇ" butonuna tıklayarak kitabın bulunduğu diske yönlendirileceksiniz. Keyifli okumalar.