27 Şubat 2010 Cumartesi

Alacakaranlık:Şafak Vakti - Twilight:Breaking Dawn ekitap indir


Bella ve Edward evlenirler ama balayları bellanın hamile olduğunu farketmesiyle yarıda kesilir.bellanın hamileliği hızlı ilerlemektedir ve bu da onu gücsüz yapmaktadır. Bella nın hayatını kurtarmak için Edward ın fetüsün çıkarılması gerektiği ile ilgili ısrarına rağmen Bella gittikçe daha da çok sevdiği bebeğini yerinde tutmaya kararlıdır.

Sonra Bella kızları Renesmee'yi dünyaya getirip ölmek üzereyken Edward ona zehrini enjekte edip vampire dönüstürür.
İsmi Irına olan bir vampir Renesmee'yi görür ve onun 'ölümsüz cocuk' olması hakkındaki yanlısları ve vampir kurallarını ihlal eden yasamını görür onu Volturi'ye haber verir.Cullen'lar cocuğun ölümsüz cocuklardan olmadığını doğrulamak icin tanıklar toplarlar. Ve Volturi'yi Renesmee'nin
Vampirlere ve onların sırlarına karsı tehlike olusmaryacağına dair onları ikna ederler ama huzurları kacmıstır.


24 Şubat 2010 Çarşamba

Alacakaranlık:Tutulma - Twilight:Eclips ekitap indir


"Edward'ın hoş sesi arkamdaydı.Ben onun yavaşça veranda basamaklarından ortaya çıktığını görmek için döndüğümde onun saçları koşmaktan uçuşmuştu.O ilk kez beni kolları arasına aldıkollarına hapsetti ve beni tekrar öptü.Bu öpüş beni korkuttu.Çok fazla gergindidudakları dudaklarıma değdiği zaman çok güçlüydüo bizim birbirimizden ayrılmak için zamanın çok geç olduğundan korkmuş gibiydi.''

Seattle gizemli öldürücü bir tel tarafından harap edildiğinden ve kötü niyetli bir vampir onu araştırmaya devam ettiği'nden dolayı Bella kendini tehlikeyle çevrili buldu.Hepsinin ortasında aşık olduğu Edward ve Jacob'un arkadaşlığı arasında seçim yapmakla yüzyüze kalmıştır ki bu karar vampir ve kurtadam arasındaki eskimeyen mücadeleyi tutuşturmak için olasıdır.Mezuniyeti hızla yaklaşırken Bella birden fazla karara sahiptir: HAYAT ya da ÖLÜM.
Fakat hangisi ?

22 Şubat 2010 Pazartesi

Alacakaranlık:Yeni Ay - Twilight:New Moon ekitap indir


Alacakaranlık:Yeni Ay - Twilight:New Moon ekitap İndir

Stephenie Meyer'in yazdığı ve özellikle Twilight (Alacakaranlık) filminin çıkışından itibaren büyük bir kitleyi kendisine bağladı ve kitaplarıda aynı oranda rekora doğru koşuyor. Her ne kadar New Moon u e-book olarak okumak kitap okuma tadını vermesede hiç yoktan iyidir. New Moon un konusu ise şöyle;
Edward ve Cullen Ailesi'nin diğer üyeleri Bella'nın doğum günü için bir parti verirler fakat Bella ısrarla karşı çıkar. Çünkü ortada büyük bir sorun vardır; Edward sonsuza dek genç kalacaktır peki ya Bella? Kâbuslar sırlar imkânsızlıklar seçimler ve kararlar... Bella ve Edward'ı yine zorlu bir mücadele bekliyor. Alacakaranlık'ın kahramanlarının aşk ve heyecan dolu macerası Yeniay'da hız kesmeden devam ediyor.

New Moon kitabından bir bölüm;

“Vur” diye mırıldandım kağıtlar parmağımı kestiğinde; zararı görebilmek için elimi geri çektim. Birkaç damla kan küçük kesikten dışarı doğru sızıyordu.

Ondan sonra çok ani olmuştu.

Edward kendini bana doğru atmıştı beni masaya geri fırlattı…

Piyanonun yanına doğru yuvarlandım düşmemi durdurmak için içgüdüsel olarak kollarımı öne attım camın keskin parçalarına. Dirseklerinden ve bileğinden gelen acının ne kadar yakıcı olduğunu hissettim.

Kafam karışmış bir şekilde kolumdan aşağıya doğru hızla akan parlak kırmızı kanı – aniden dönüp bakan altı tane kana susamış vampirle beraber – telaşla izledim.

***

Bella Swan için hayatın kendisinden önemli olan tek bir şey vardı; Edward Cullen. Ama bir vampire aşık olmak Bella’nın hayal ettiğinden bile daha tehlikeliydi. Edward Bella’yı şimdiye kadar zaten kötü bir vampire yakalanmaktan ve yem olmaktan kurtarmıştı ama şimdi onlar bu ilişkiye cüret etmişlerdi şimdi fark ediyorlardı ki onların sorunları daha yeni başlıyor olabilirdi…


21 Şubat 2010 Pazar

Twilight Alacakaranlık İlk Kitap - ekitap İndir



İlk kitabı Alacakaranlık’la büyük başarı elde eden genç yazar Stephenie Meyer Publishers Weekly dergisi tarafından 2005’in en çok ümit veren yazarlarından biri seçildi. Eserleri 20’den fazla dile çevrilen yazarın ikinci kitabı Yeniay da Alacakaranlık’la birlikte raflarda!


Kitaptan
Üç şeyden kesinlikle emindim. Birincisi, Edward kesinlikle bir vampirdi. İkincisi, onun ne kadar güçlü olduğunu bilmediğim bu vampir yani benim kanıma susamıştı. Üçüncüsü, ona koşulsuz ve geri dönülemez biçimde aşıktım.



Shannara'nın Kılıcı 1.Kitap-ekitap indir


Shannara'nın Kılıcı 1. kitapDünya uzun yıllar önce kadim kötülük güçlerinin saldırılarına sahne olmuş, ancak Shea'nın atası Jerle Shannara ile kılıcı sayesinde kudretli Karabüyücü Lord yenilgiye uğratılabilmişti. Bu savaşlar artık çok gerilerde kalmış, huzur dolu Vale köyünde yarı insan yarı elf olan Shea Ohmsford bütün dünyadan habersiz, sakin bir yaşam sürmekteydi -ta ki gizimli ve sert mizaçlı Allanon ortaya çıkıp da uzun süre önce ölmüş olması gereken Karabüyücü Lord'un sağ olduğunu ve dünyaya hükmetmeyi aklına koyduğunu söyleyene dek.Jerle Shannara'nın yegane varisi olan Shea Ohmsford karanlığın yaratıklarını uzak tutabilecek olan tek silahı, Shannara'nın Kılıcı'nı bulmak için büyük ve tehlikeli bir maceraya atılmak zorundadır."Muhteşem bir fantazya yolculuğu"-Frank Herbert-(Arka Kapak)Troller, cüceler ve daha birçoklarından bahseden Allanon, Karabüyücü'nün yaşadığını ve dünyayı yine kötülüğe boğacağını da anlattığında, Vadililer Allanon'un saçmaladığını zannederler. Ancak elftaşları ve Shea'nın soykütüğü ortaya çıkarıldığında herşey değişir. Gökyüzünde uçuşan dev nazgullerde ortaya çıktığında Vadililerin huzurlu hayatından iz kalmamıştır. Shea tıpkı Frodo gibi bir yolculuğa çıkacaktır. Frodo yüzük için yola çıkarken; Shea, atası Shannara'nın Kılıcını almak ve Karabüyücü'ye karşı durmak için yola çıkar....Şunu söylemekte yarar görüyorum: Shannara'nın Kılıcı nitelik olarak Yüzüklerin Efendisi'ni hem aratmıyor hem de başka dünyaların var olduğunu unutturmuyor. ...Shannara'nın Kılıcı, Shannara Üçlemesi'nin ilk kitabı. Dizinin ikinci kitabı Shannara'nın Dilek Şarkısı. Terry Brooks daha sonra yine aynı dünyada geçen bir dörtleme ve Shannara dizisinin geçtiği dönemin öncesini anlattığı Shannara'nın İlk Kralı adlı romanını yayınladı. ...Terry Brooks'un Shannara'nın Kılıcı, keşfini J.R.R Tolkien'in yaptığı Orta Dünya ve dilleri üzerine inşa edilmiş bir fantasya. Bir bakıma yüzüklerin üçüncü kitabı olan Kral'ın Dönüşü'nden beş yüz yıl sonra bilgin ve gezgin Allanon'un ortaya çıkması.Gölgeli Vadi'de Vale köyünde bir kardeşi ve hancı babasıyla yaşayan Shea'nın hayatını değiştirecek haberi getirir Allanon. ( Zeki Bulduk, Shannara'nın Kılıcı, E Dergisi, Ağustos 2000, Sayfa: 102)


15 Şubat 2010 Pazartesi

Fuzuli Leyla İle Mecnun - ekitap indir



Bu hikâyenin konusu kısaca şöyledir: Leyla ve Kays(Mecnun’un asıl adı) ilkokul yıllarında birbirlerine âşık olmuşlardır. Kısa zamanda her yere yayılan bu aşkı duyan annesi Leyla’yı okuldan alır ve Kays’la görüşmesini yasaklar. Ayrılık ıstırabıyla mahvolan Kays halk arasında Mecnun diye anılmaya başlar. Bu sevda yüzünden çöllere düşen Mecnun’a birçok kişi Leyla’yı unutmasını söyler; ancak onun için kainat artık Leyla’dan ibarettir ve hiçbir şekilde bu aşktan vazgeçmez. Hatta dedesi onu bu dertten kurtulmak üzere Allah’a yakarması için Kabe’ye götürür; ama o tam tersine derdinin artması için dua eder. Hem Leyla’nın hem Mecnun’un halleri gittikçe perişanlaşmaktadır. Başkasıyla nikahlandırılan Leyla, kocasından kendisini uzak tutmak için bir hikâye uydurur ve bir süre sonra adam ölür. Bu sırada Mecnun çöldedir ve aşkın bin bir türlü cefasıyla yoğrulmaktadır. Dünyayla bütün bağlantısı kesilir ve sadece ruhuyla yaşar hale gelir. Leyla’nın vücudu da dahil olmak üzere bütün maddi varlıklarla ilişkisi bitmiştir. Birgün Leyla çölde onu bulur ama Mecnun onu tanımaz ve “Leyla benim içimdedir, sen kimsin?” der. Leyla, Mecnunun ulaştığı mertebeyi anlar ve evine geri döner ve üzerinden fazla zaman geçmeden Leyla hayata gözlerini yumar. Mecnun, onun mezarına uzanır ve canından can gitmiş gibi hıçkıra hıçkıra ağlar. Yaradana feryat figan dualar ederek canını almasını, kendisini Leyla'sına kavuşturmasını ister. Duası kabul olur, göklerin gürlemesiyle birlikte Leyla'sına kavuşur âşıklar âşığı yürüyen ilahe Mecnun ...
Bu hikâyenin sonunda; seven ve sevilen bir olmuşlardır. Âşık kendini madde dünyasından tamamen soyutlamayı başarmış ve sevdiğine ulaşmıştır. Bu noktadan sonra seven ve sevilen diye iki farklı kişiden bahsetmekte yanlıştır; ruhlar ilahi visal(ilahi kavuşmaya)e ulaşmışlardır. Bu yüzden artık Mecnun sevdiğini kendinden dışarıda aramamaktadır, bu dünyayı onun yeri kabul etmemektedir. Bu mesnevide Fuzuli, dünyevi aşkı bir basamak olarak kullanıp onun üstünden maddeden ayrılıp tamamen ruha ait olan ilahi aşkı anlatır.

13 Şubat 2010 Cumartesi

Dan Brown Kayıp Sembol Türkçe! - eKitap İndir-e Kitap



Evet Beklenen Geldi ! İşte Türkçe !!!!!

Dan Brown; Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar'dan sonra Kayıp Sembol’de insanlığın yüzyıllardır beklediği bir gerçeğin peşinde... Harvard Simgebilim Profesörü Robert Langdon, Kongre Binası'nda konferans vermesi için yakın bir arkadaşından davet alır. Ancak, Washington'a varır varmaz oldukça garip bir durumla karşı karşıya kalan profesör, kendini korkunç bir oyunun ortasında bulur. Kongre Binası’na bırakılmış olan bir sembolün -yakın arkadaşı Peter Solomon'ın kesik eli- varlığını haber veren bir telefon, Langdon'ı hiç de yabancısı olmadığı bir dünyaya davet etmektedir. Antikçağlarda kullanılan bu sembolik çağrı, daveti alan kişiyi ezoterik bilgeliğin hüküm sürdüğü, çok eskilerde kalmış kayıp bir dünyaya sürükleyecektir. Sonu belli olmayan bu mistik daveti arkadaşını kurtarmak için kabul eden Langdon, bir anda masonik sırların, saklı kalmış tarihin ve o güne dek görmediği yerlerin gizli dünyasında inanılmaz bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır. Artık cevaplanması gereken sorular vardır: İnsanlığın Altın Çağı, açılmaması gereken bir kapının aralığından sırlarıyla birlikte yok mu olacak, yoksa hikmetin ışığında tüm soruların cevapları mı bulunacaktır?...