19 Aralık 2009 Cumartesi

Vakıf ve Dünya - ekitap İndir


Isaac Asimov demek bilimkurgu ve büyük usta demektir.

Vakıf Dizisi demek bilimkurgu ve başyapıt demektir.

Büyük usta Isaac Asimov'u, yerleşilmiş on milyonlarca gezegeni kapsayan muazzam Galaktik İmparatorluk'un Roma misali yıkılmasıyla çöken karanlık çağlara karşı bir avuç bilim adamının yılmaz mücadelesini anlattığı başyapıtı Vakıf Dizisi'nin tam ve yeni bir çevirisini yayınlayarak selamlıyoruz.

Birinci Vakıf'ın eski Encümen Üyesi Golan Trevize geleceği seçmişti ve bu gelecek Gaia idi. Bir süper organizma olan Gaia bütünsel bir gezegendi ve ortak bilinci o kadar yoğun bir birliktelik içindeydi ki her bir çiğ tanesi, her bir çakıl taşı, her bir varlık herkes adına konuşabiliyor ve herkesin hissettiklerini hissedebiliyordu. Burası mahremiyetin yalnızca istenmemekle kalmadığı, aynı zamanda anlaşılmaz olduğu bir diyardı.

Ama insanlığın geleceği için doğru karar mıydı? Trevize bunun böyle olduğunu hissetse bile, bu yeterli değildi. Bilmesi gerekiyordu.

Trevize bu sorunun cevabının insanlığın köklerinde, efsanevi Arz'da yattığına inanıyordu... Tabii orası hâlâ vardıysa. Zira Gaia'ya ilk yerleşenlerin geldiği bu gezegenin Galaksi'nin sayılamayacak kadar çok yıldızı arasında nerede olduğundan kimse emin değildi. Neden Arz'a dair hiçbir kaydın korunmamış olduğunu, neden Gaia'nın geniş gezegen hafızasında oradan hiç bahsedilmediğini hiç kimse açıklayamıyordu. Bu Trevize'nin çözmeye kararlı olduğu bir muamma ve her ne pahasına olursa olsun göze alacağı bir arayıştı.


18 Aralık 2009 Cuma

Nükleer Darbe - eKitap indir


Üçüncü Dünya Savaşı’nın devamı niteliğindeki Nükleer Darbe, bir yandan da yeni konulara değiniyor. Politik söylemi ile dikkatleri üzerine toplayacak olan roman, etkileyici aksiyon sahnelerine de sahip. “Nükleer silah söylemlerinin doruğa çıktığı bir dönemi yaşıyoruz,” diyor Burak Turna. “Ortadoğu bölgesinde nükleer silah kullanılmasının an meselesi olduğundan bahsediliyor ve yeni dünya savaşının hazırlanmaya başladığı sahnede, ışıkları yakıyoruz. 11 Eylül ile başlayan dönemin, dünyayı yavaş yavaş kaosa sürüklemesini izlerken, Nükleer Darbe romanı, dünyayı etkisi altına alan Doğu-Batı savaşının tehlikeli yükselişine yeni bir bakış açısı getiriyor…”

Batı orduları Doğu ordularına karşı
Roman, nükleer silahlara sahip olan ülkelerin bu silahın dünya ülkeleri arasında yayılmasını engellerken, nükleer silahları kullanarak kendi halklarını da baskı altında tuttuklarına işaret ediyor ve Batı ordularının, Doğu orduları karşısında ‘başarılı olamayabileceği tezini’ işliyor.

Suç ve Ceza-eKitap indir


Dostoyevski'nin romanlarından biridir. Orijinal ismi Prestupleniye i Nakazaniye dir. Roman ilk olarak 1866'da Rus Habercisi adlı edebiyat dergisinde yayınlandıktan sonra cilt haline getirilmiştir. Dostoyevski'nin Sibirya'da cezaevinden döndükten sonra yazdığı roman, yazarın en uzun ikinci romanı olma özelliği taşır. Bununla birlikte yazarın olgunluk döneminin ilk büyük romanıdır.

Suç ve Ceza Rodion Romanovich Raskolnikov'un ahlaki ikilemlerine odaklanır. Raskolnikov nefret edilen, kötü bir tefeciyi öldürecektir. Böylece finansal problemlerini çözerken aynı zamanda dünya kötü, değersiz bir parazitten temizlenecektir. Raskolnikov, daha yüksek bir amaca hizmet eden bir cinayetin kabul edilebilir olduğuna inanır.Okurlarının %90a suça meil vermektedir.

17 Aralık 2009 Perşembe

Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü-eKitap İndir


Ronald Reuel Tolkien'in yazdığı Yüzüklerin Efendisi (İng: The Lord of the Rings) adlı bir fantastik edebiyat üçlemesinin üçüncü kitabıdır. Kitap iyilik ve kötülük arasındaki mücadaleyi konu alan üçlemenin çözümlendiği son kitaptır. Kitap kapağını resmeden ünlü ressam Alan Lee'dir.